Kii rio in stinger v svojih kategorijah osvojili zmage v raziskavi J.D. Power APEAL 2018

Aleksander Praper Petek, 24 Avgust 2018

Kia Motors je v ZDA prejela priznanji J.D. Power, za športno limuzino Stinger in model Rio. Gre za priznanje APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout ) za zmogljivosti, delovanje in videz avtomobila.

Raziskava J.D. Power APEAL meri zadovoljstvo lastnikov vozil v prvih 90 dneh lastništva. Rezultati so razdeljeni v 10 kategorij in se merijo na osnovi sledečih kriterijev: zunanjost, notranjost, prtljažnik, avdio, sedeži, gretje in hlajenje, vozna dinamika, motor, vidljivost in poraba goriva.

Model Rio je edini v svojem razredu majhnih vozil prejel najvišje ocene pri zmogljivostih, oblikovanju, udobju, pripomočkih in slogu in s tem tudi najvišjo skupno oceno ter tako zasenčil konkurenco. Stinger, ki je najbolj zmogljivo vozilo v zgodovini te najstarejše korejske avtomobilske znamke, je premagal precej dražjo evropsko konkurenco v razredu premijskih vozil. Dvojna zmaga je Kii pomagala, da se je izboljšala za 8 točk v primerjavi z lani, ob tem pa ji je zagotovila mesto med 10 najvišje uvrščenimi nepremijskimi znamkami.

Kia Motors je sicer nedavno postala najvišje uvrščena med množičnimi znamkami po raziskavi J.D. Power o začetnem zadovoljstvu strank (IQS, angl. Initial Quality Study), in sicer že četrto leto zapored, obenem pa je rio prav tako zasedel najvišje mesto med majhnimi avtomobili.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper