KIA je v Evropi prodala že 3 milijone vozil s 7-letno garancijo

Aleksander Praper Sreda, 30 Maj 2018

KIA Motors je nedavno v Evropi sodegla nov mejnik – prodali so skupno že tri milijone vozil, za katere velja najdaljša evropska tovarniška garancija. Slednjo so uvedli leta 2006, ob prihodu prve generacije modela Cee’d.

Sprva je KIA ponudila 7-letno tovarniško garancijo na motor in menjalnik, leta 2010 pa jo je razširila na celotno vozilo (t.i. ‘od odbijača do odbijača’). Od takrat ta edinstvena garancija zajema celotno modelno paleto in velja za vse nove kie, kupljene v Evropi.

Kiina dolgotrajna garancija krije okvare materiala in izdelave v razdobju do sedem let ali do 150.000 prevoženih kilometrov – prva tri leta brez omejitve števila prevoženih kilometrov. Ta še vedno najdaljša garancija, ki jo nudi katerikoli proizvajalec avtomobilov v Evropi. Garancija je v celoti prenosljiva na naslednjega lastnika vozila.

Emilio Herrera, izvršni direktor KIA Motors Europe, je ob tem dejal: “7-letna garancija izkazuje našo prepričanost v kakovost vozil, ki jih izdelujemo, našim evropskim strankam pa vliva zaupanje, da kupujejo visokokakovostna vozila. Znamka KIA je postala sinonim za kakovost in zanesljivost, kakovost pa je prvo, kar ljudem pade na pamet, ko pomislijo na Kio. Pričakujemo, da bomo letos v Evropi prodali več kot 500.000 vozil Kia, med temi kupci pa je veliko takšnih, ki so pozorni na dejstvo, da bo njihovo vozilo imelo Kiino tovarniško garancijo vse do leta 2025.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper