KIA na sejmu CES predstavlja pogled v prihodnost

Nedelja, 07 Januar 2018

Kia bo 8. januarja na sejmu zabavne elektronike (CES), v ameriškem Las Vegasu, predstavila novi koncept električnega vozila, ki bo predstavljal njeno vizijo prihodnje mobilnosti. Prikazali bodo tudi nove tehnologije za prihodnost.

Koncept električne kie niro predstavlja naslednji korak na Kiini električni poti. Koncept poleg ostalih novosti prinaša tudi novi vmesnik (HMI) in napredno novo ‘premikajočo se grafiko’ luči, ki naj bi postale del Kiine ponudbe v prihajajočih letih.

Tehnologije ‘napredne avtonomne vožnje’
Poleg novega koncepta bo Kia na sejmu razkrila paleto novih pripomočkov in inovacij. Kiina interaktivna predstavitev ‘napredne avtonomne vožnje’ združuje obstoječe tehnologije in tiste, ki jih namerava znamka vključiti v bližnji prihodnosti.

Prvi na svetu: najnovejši HMI vmesniki in 5G povezljivost
Kia bo predstavila tri interaktivne kabine, ki nakazujejo, kako bo znamka uporabila nove tehnologije za izboljšanje komunikacije med potniki in vozili. Tehnologije med drugim vključujejo nove vozniške asistenčne sisteme, pionirske vmesniške (HMI) funkcije ter prvič tudi 5G povezljivost vozila.

Virtualna resničnost, samovozeča vozila in popolna povezljivost vozila so bili nekoč obravnavani kot tehnologije daljnje prihodnosti. Ker hitro postajajo resničnost, Kia raziskuje, kako jih prilagoditi strankam. Na sejmu bomo pokazali svojo strategijo in vizijo mobilnosti v prihodnosti, ter predstavili nabor naprednih tehnologij, ki se jih lahko veselimo v prihodnje,” pravi dr. Woong-cheol Yang, podpredsednik in vodja središča Hyundai-Kia za raziskave in razvoj.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper