964 ferrarijev postavljalo Guinnessov svetovni rekord

Ponedeljek, 17 September 2012

Včeraj so na britanskem dirkališču Silverstone, v okviru prireditve Ferrari Racing Days, postavljali nov svetovni rekord – 964 ferrarijev je tvorilo doslej največjo parado vozil te italijanske znamke. S tem so zlahka prekoračili dosedanje število 490 vozil, kolikor se jih je zbralo na japonskem dirkališču Fuji Speedway Circuit, leta 2008. Rekord bo predvidoma potrjen do konca tedna.


Felipe Massa, ki je bil častni gost prireditve Ferrari Racing Days, je vodil parado v ferrariju 458 spider. Ljubitelji so lahko poleg značilnega zvoka Ferrarijevih motorjev in nepregledne kače atraktivnih vozil občudovali tudi vse aktualne modele iz Ferrarijeve prodajne palete. Ogromna zbirka Ferrarijevih vozil iz Velike Britanije in tudi drugih držav, pa se ni zblala le za zabavo – Ferrari je namreč za vsako udeleženo vozilo podaril po 5 funtov dobrodelni organizaciji BEN, ki skrbi za zaposlene v avtomobilski industriji.

Felipe Massa je navdušeno opisal doživetje: “To je nekaj resnično nepozabnega. Velika čast me je doletela, da sem se lahko udeležil tega dogodka! Tako veliko število avtomobilov, zbranih na enem dirkališču, je za vse ljubitelje italijanskega vzpenjajočega se konjička neverjeten spektakel!

Aleksander Praper

Galerija