Naprodaj unikatni model LaFerrari v dobro potresnih žrtev v Italiji

Sobota, 03 December 2016

Ferrari bo v okviru dogodka Ferrari Finali Mondiali, ki ta vikend poteka v Daytoni, s pomočjo največje dražbene hiše RM Sotheby’s, na dražbi ponudil unikatni model LaFerrari, ki so ga izdelali namensko za dobrodelno dražbo v korist žrtvam letošnjih potresov v Italiji. RM Sotheby’s bo posebej za ta namen ponudil dodatne možnosti udeležbe na dražbi na daljavo.

Proizvodnja najboljšega ferrarija tega časa, hibridnega LaFerrarija, je bila omejena na 499 vozil. V avgustu pa je izvršni direktor Ferrarija, Segio Marchionne objavil, da bodo izdelali še en primerek, ki bo ponujen na dobrodelni dražbi. Avtomobil so izdelali kot darilo svoji domovini Italiji, pri čemer naj bi izkupiček dražbe namenili rekonstrukciji osrednje Italije, ki jo je letos prizadelo več uničujočih potresov. Unikatni superšportnik LaFerrari ima na zunanjosti dodane posebne dekoracije, nekaj sprememb pa je tudi v notranjosti, z željo, da bi še bolj poudarili italijansko poreklo. Dodana je tudi posebna ploščica, s katere je razvidno, da gre za unikatno vozilo s posebnim namenom.

Zaradi omejene serije LaFerrarijev si ga ni mogel kupiti marsikdo, ki bi si ga tudi finančno lahko privoščil in posledično tokratna dražba nudi edinstveno priložnost. RM Sotheby’s so doslej prodali več pomembnih ferrarijev kot katera koli druga dražbena hiša. RM Sotheby’s se ponaša kar s štirimi izmed 10 rekordnih prodaj najdražjih ferrarijev.

Aleksander Praper