Luca di Montezemolo – evropski manager leta 2012

Petek, 22 Junij 2012

Zveza evropskih poslovnih medijev (EBP), ki jo sestavljajo vodilne poslovne in finančne publikacije, je Ferrarijevemu predsedniku Luci di Montezemolu nadela laskav naziv evropskega managerja leta 2012, na vsakoletnem srečanju v kraju Como, Italija.


EBP, ki letos praznuje 50 let, sestavlja 48 vodilnih poslovnih medijev iz 27 evropskih držav. Med člani so znani časopisi, kot so The Wall Street Journal Europe, Handelsblatt, Les Echos in Milano Finanza. Združenje že od leta 1991 podeljuje tudi častni naziv “evropski manager leta”, izbirajo pa ga uredniki članskih publikacij.

Luca di Montezemolo je naziv evropskega managerja leta 2012 pridobil zaradi izjemnega dela, ki ga je opravil v preteklih 20 letih, odkar je predsednik Ferrarija. Njegovo delo je radikalno spremenilo podjetje in ga povzdignilo med najbolj slavne in uspešne svetovne znamke. Montezemolo je povsem prenovil paleto Ferrarijevih vozil, ekipo Formule 1 spravil nazaj do zmag in dosegel neverjetne poslovne rezultate, ki so podvojili dobičke, a hkrati ohranili ugled ekskluzivnosti. Še posebej pomemben dosežek je izjemna razpršitev Ferrarija po celem svetu, saj je sedaj prisoten že v 60 državah.

Med podelitvijo so poudarili tudi prizadevanja Luce di Montezemola za izboljšanje kakovosti življenja Ferrarijevih zaposlenih v Maranellu. Ferrarijeva nekoč zelo tradicionalna tovarna je postala simbol odličnosti glede prijaznosti do delavcev in storitev, ki jih nudi zaposlenim ter njihovim družinam. Ti dosežki so Ferrarijevi tovarni že prinesli naziv  “Najboljše delovno mesto v Evropi”.

Aleksander Praper