Alonso in Massa odpeljala snežni slalom s ferrarijem FF

Nedelja, 22 Januar 2012
V mondenem zimskem letovišču Madona di Campiglio je slalom po snežnih strminah že nekaj samoumevnega. Ampak, ko se po snegu zapodita dva nova ferrarija FF, z dirkačema Formule 1 za volanom, potem gre gotovo za nekaj edinstvenega.



Ferrari je z vzporednim slalomov dveh voznikov Scuderie Ferrari, Fernanda Alonsa in Felipa Masse želel dokazati učinkovitost štirikolesnega pogona novega štirisedežnega modela Ferrari FF. Alonso in Massa sta se pred očmi radovednih opazovalcem pod budnim spremljanjem predsednika Ferrarija, Luce di Montezemola, zapodila navzdol in navzgor po progi ter s številnimi vijuganji pokazala, da je Ferrarijev kupe z V12 motorjem, ki premore 660 KM , lahko povsem varen tudi v snegu.



Na koncu dirke Alonso ni mogel skrivati navdušenja: “Neverjetno, kako lahko se ferrari FF pelje tudi na tako zahtevni podlagi in hkrati sprošča svoje visoke zmogljivosti.” Masa se je strinjal in dodal: “Najbolj neverjetna lastnost tega avta je, da ni potrebe po sklepanju kompromisov med maksimalnimi zmogljivostmi in uporabnostjo, ne glede na vremenske razmere. Hkrati pa je vsakodnevno uporaben za prevoz cele družine.”

Aleksander Praper
Foto: Ferrari press