Audi AG je kupil znamko motociklov Ducati

Petek, 20 April 2012

Audi AG je objavil, da so postali lastnik slavne italijanske znamke motociklov Ducati Motor Holding S.p.A.. Audi AG je znamko Ducati Motor Holding S.p.A., ki ima sedež v Bologni, kupil od dosedanjega lastnika Investindustrial Group. Prenos lastništva bo zaključen v najkrajšem možnem času, po odobritvi služb za nadzor konkurence.


Ducati bo postal tretji italijanski steber Skupine Volkswagen, po nakupu znamk Lamborghini in Italdesign. Tako za Audija kot Skupino Volkswagen je Ducati zanimiv zaradi bogatih znanj in 63-letne tradicije. Poleg tega je Ducati eden najbolj dobičkonosnih proizvajalcev motorjev na svetu, saj je okoli 1100 zaposlenih lani ustvarilo 480 milijonov evrov dobička s prodajo 42.000 motociklov. Ducati ima tudi več prodajnih lokacij na strateško zanimivih lokacijah in zelo pozitiven športni ugled,  saj so v Superbike prvenstvu osvojili kar 17 naslovov prvakov med konstruktorji in 14 med dirkači.

Rupert Stadler, predsednik upravnega odbora Audi AG, je pojasnil: “Ducati je po celem svetu poznan kot premium znamka med proizvajalci motociklov. Ima odlična znanja na področju visoko-zmogljivih motorjev in lahke konstrukcije ter je eden najbolj dobičkonosnih proizvajalcev motociklov. S tem se Ducati idealno sklada z Audijem.”

Aleksander Praper