Audi je napovedal dva nova Q modela – Q4 in Q8

Petek, 14 April 2017

Pred desetimi leti je BMW uvedel trend športnih terencev oblikovanih po navdihu kupejev. Z močno rastjo prodaje vseh možnih vozil "na visokih nogah" je ta niša navdušila tudi Mercedesa in sedaj se v tekmo klasične rivalske nemške trojice vključuje še Audi. Proizvodnja novega audija Q8 se bo v Bratislavi pričela prihodnje leto, novi Q4 pa bo iz tovarne v madžarskem Győrju zapeljal v letu 2019.

Prof. Dr. Hubert Waltl, član uprave odgovoren za proizvodnjo in logistiko, je razložil: „V obstoječo proizvodno mrežo bomo dodali dva povsem nova Q modela, s katerima bomo povečali našo konkurenčnost v zelo pomembnem segmentu.

Audi Q8 bo umeščen na vrh ponudbe Q modelov. SUV v slogu kupeja naj bi združeval prostornost, čustven dizajn in napredne tehnologije. Audi bo Q8 proizvajal v Bratislavi, kjer od leta 2005 že proizvajajo tudi Q7. Z modelom Q4 pa bo Audi vstopil v segment kompaktnih križancev (CUV-jev). Tudi pri tem modelu, ki se bo uvrščal med Q3 in Q5, bo oblika poskušala izraziti športno-eleganten slog kupejev. Skupaj s proizvodnjo Q4 bo Audi na Madžarsko preselil tudi Q3, ki se bo dotlej izdeloval v španskem (SEAT-ovem) Martorellu.

Aleksander Praper