Audi je oddelek quattro GmbH preimenoval v Audi Sport GmbH

Petek, 02 December 2016

Leta 1983 se je v nemškem Neckarsulmu ustanovila družba quattro GmbH. Hčerinska družba podjetja Audi AG v prihodnost vstopa z novim imenom Audi Sport GmbH. Od marca 2016 podjetje vodi Stephan Winkelmann, na lokacijah v Neckarsulmu in Ingolstadtu pa je zaposlenih okoli 1.200 ljudi.

Družba quattro GmbH je od leta 1983 sinonim za visokozmogljive športne avtomobile in rešitve visoke avtomobilske tehnologije. Audijeva hčerinska družba se je sedaj preimenovala v Audi Sport GmbH, njene dejavnosti pa obsegajo štiri ključne stebre:

· razvoj in izdelava modelov R8 in RS
· oddelek za zasebne tekmovalne ekipe – oddelek Audi Sport customer racing.
· individualna prilagoditev avtomobilov s programom Audi exclusive
· dodatki Audi Sport collection.

Ime Audi Sport temelji na dolgi in uspešni tradiciji v motošportu. Že v 30. letih preteklega stoletja so legendarne Srebrne puščice zveze Auto Union predstavljale najvišje merilo na svetovnih dirkalnih stezah. V 80. letih je Audi quattro s stalnim štirikolesnim pogonom dosegal odlične uspehe v reliju. Danes znamka s štirimi krogi sodeluje na nemškem prvenstvu turnih vozil (DTM), v formuli E ter na dirkah serij GT in TCR. Mlade dirkače spodbujajo v pokalu Audi Sport TT. Izkušnje iz športa prenašajo tudi na serijske modele - Audi R8 in modeli Audi RS tvorijo športno gonilno silo znamke in najvišjo zmogljivost združujejo s prestižem.

Audijeva hčerinska družba je v preteklih petih letih podvojila svojo prodajo. V naslednjih 18 mesecih bo družba Audi Sport GmbH po vsem svetu predstavila osem novih modelov. S tem bo še dodatno okrepila svoj položaj na trgu. Število specializiranih trgovcev z vozili znamke Audi Sport se bo z današnjih 370 do konca leta 2017 povečalo na okoli 600.

Ponudba vozil družbe Audi Sport GmbH trenutno obsega naslednje modele:

· Audi RS 3 limuzina
· Audi RS Q3, Audi RS Q3 performance
· Audi RS 6 Avant, Audi RS 6 Avant performance
· Audi RS 7 Sportback, Audi RS 7 Sportback performance
· Audi TT RS Coupé, Audi TT RS Roadster
· Audi R8 Coupé, Audi R8 Spyder
· Audi S8 plus

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper