Audi predstavlja najbolj športni pilotsko vodeni avto na svetu

Četrtek, 09 Oktober 2014

Audi bo na Hockenheimringu, na finalu prvenstva DTM, pokazal, kakšni so potenciali pilotsko vodene vožnje. Predstavil bo najbolj športni pilotsko vodeni avtomobil na svetu! Audi RS 7 Sportback brez voznika bo v nedeljo, 19. oktobra, na finalu sezone nemškega prvenstva turnih vozil (DTM) prevozil progo v Hockenheimu.

Audi RS 7 piloted driving concept bo progo v Hockenheimu prevozil z dirkalno hitrostjo. Nosilec najsodobnejših tehnologij, opremljen z najnovejšimi Audijevimi razvojnimi dosežki, bo po progi vozil z maksimalno natančnostjo in na skrajni meji fizikalnih zmožnosti. Pri tem bo približno tako hiter, kot če bi za njegovim krmilom sedel profesionalni voznik dirkalnika. Na podlagi dosedanjih testiranj lahko pričakujemo, da bo progo za veliko nagrado prevozil v slabih dveh minutah in da bo pri tem dosegel hitrost do 240 km/h. Audi želi s projektom Audi RS 7 piloted driving concept pokazati, kako veliki so potenciali pilotsko vodene vožnje; temu področju se namreč kot proizva­jalec želi posvetiti v prihodnosti.

Prenos vožnje najbolj športnega pilotsko vodenega avtomobila na svetu bo 19. oktobra od 12.45 uri v živo ekskluzivno preko interneta na Audi MediaTV.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper