Audi s svojo televizijo

Ponedeljek, 14 Maj 2007

Nemški proizvajalec avtomobilov, Audi, se je podal v medijske vode. S pomočjo interneta so lansirali svojo televizijo, ki je na voljo v dveh jezikih. Na spletnem naslovu www.audi.com/tv je angleška verzija, na www.audi.de/tv pa nemška. Gledalci bodo lahko 24 ur na dan gledali širok spkter zanimivih in informativnih oddaj s področja kulture, športa, tehnologije in mode. Audijeva televizija deluje v HDTV kakovosti in 16:9 formatu..

Audi TV združuje delovanje klasične televizije in interneta, saj lahko poleg navadnega programa, z določeno programsko shemoi, gledalci na štirih programih prikličejo že objavljene teme s področij, ki jih zanimajo. Z Audijevo televizijo upravlja majhna ekipa v Ingolstadtu, ob pomoči urednikov iz različnih področij podjetja – na primer marketinga, komunikacij, prodaje, dizajna, tehnične službe…

Audi TV ni prva izkušnja te znamke. Že leta 2005 so v Veliki Britaniji lansirali Audi Channel, digitalni televizijski program, ki ga je spremljalo okoli 7,6 milijona gospodinjstev v Veliki Britaniji.

 

Porsche Slovenija