Audi se je odločil za razvoj malega SUV-ja Q1

Sreda, 04 December 2013

Družina Audijevih modelov Q bo dobila novega člana: uprava in delavski svet družbe Audi AG sta včeraj objavila, da bo leta 2016 s tekočega traku v tovarni v Ingolstadtu zapeljal nov model – Audi Q1.

"Audi Q1 je del naše široko zastavljene strategije na področju športno-terenskih vozil. Nastal bo na osnovi prečnega modularnega sistema, z njim bo družina modelov Q dobila najmanjšega predstavnika," je povedal Rupert Stadler, predsednik uprave družbe Audi AG. Kot privlačen vstopni model iz družine Q bo novi Q1 veliko prispeval k nadaljnji rasti podjetja in bo okrepil njegovo mednarodno konkurenčnost. Q1 pomeni nadaljevanje Audijeve modelske ofenzive; do leta 2020 bo ta avtomobilska družba svojo produktno paleto povečala z zdajšnjih 49 na več kot 60 modelov. Do takrat namerava Audi doseči letno prodajo v obsegu več kot dva milijona avtomobilov.

Odločitev za proizvodnjo Q1 je povezana tudi z željo, da bi matični tovarni v Ingol­stadtu zagotovili dolgoročno izkoriščenost kapacitet. Na tej lokaciji Audi izdeluje modele A3 in A3 Sportback ter modele družine A4/A5, tj. vozila iz segmentov A in B. Peter Mosch, predsednik skupnega delavskega sveta, pozdravlja odločitev: "Ta odlo­čitev pomeni priznanje Ingolstadtu kot proizvodni lokaciji. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bo tovarna v tehnološkem smislu še naprej med vodilnimi v koncernu Audi." Odločitev za proizvodnjo tega modela je dokaz, da soodločanje predstavnikov delojemalcev zagotavlja delovna mesta in da zaradi internacionalizacije koncerna Audi nemške tovarne ne bodo prikrajšane.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper