Audi širi proizvodnjo na Madžarskem

Sobota, 09 Julij 2011
Predsednik znamke Audi, Rupert Stadler, in madžarski predsednik vlade, Viktor Orbán, sta uradno položila temljni kamen v mestu Győr, kjer bo Audi pričel graditi nove proizvodne obrate, ki bodo predvidoma Madžarski prinesli 300 novih delovnih mest.



Audi s širitvijo proizvodnega obrata v Győru močno povečuje svojo prisotnost v naši sosednji državi, kjer  Audi Hungaria izdeluje vozila znamke Audi že 18 let. Poleg stiskalnice, karoserijske delavnice in lakirnice bo v Győru tudi linija za sestavljanje vozil. Za ta namen je Audi pridobil nadaljnjih 200 hektarjev zemljišča. V tovarno namerava vložiti 900 milijonov evrov, zaposliti 300 novih delavcev ter število skupno zaposlenih na lokaciji povečati na 2100 v naslednjih treh letih. Skupno pa bo v regiji kar 15.000 ljudi neposredno ali posredno povezanih z delovanjem Audi Hungaria.  Sodobna tovarna bo hkrati tudi krepko zmanjšala emisije CO2 v proizvodnji, saj predvidevajo, da bodo te kar 50 % nižje kot pri sedanjem procesu izdelave.

Stadler je ob tej priliki poudaril: “Ta investicija pomeni nadaljnji korak k naši mednarodni konkurenčnosti in varnosti zaposlitev na vseh naših lokacijah, vključno z Nemčijo.”