Audijeva polnilna postaja prihodnosti

Nedelja, 02 Januar 2011
Audi je pripravil futuristično polnilno postaja “e-den” za električna vozila, z namenom, da bi povečal zavedanje o izzivih, ki nas čakajo ob bodoči električni mobilnosti.



Ustavljanje na polnilni postaji z audijem e-tron, če bi ta zgledala kot je videti na fotografiji, bi bil prijeten dogodek tako za voznika kot za avtomobil. Prikazani predlog, ki ga je zasnoval oblikovalski studio Mirko Borsche iz Münchna, je bil razstavljen na oblikovalski razstavi v Miamiju. Očitno je zavedanje, da polnjenje električnih avtomobilov ne bo potekalo tako hitro, kot danes natočimo gorivo v avtomobile. Temu primerno je zasnovana tudi polnilnica, ki ponuja prostor za delo, hranjenje ali sprostitev.



Polnilna postaja s stenami, ki so pokrite z ogledali, je futuristična reinterpretacija ameriške bencinske postaje iz petdesetih let prejšnjega stoletja, na kar opominja tudi bencinska črpalka v vitrini - kot muzejski primerek. Ambient naj bi izražal sprostitev in toplino, kot drugačno alternativo današnjim industrijskim črpalkam.