Bralci postavili na 1. mesto Audija A4 in A6

Torek, 17 April 2007

Po izboru bralcev specializirane revije „AUTO BILD alles allrad” sta kar dva Audijeva modela pometla z vso konkurenco in osvojila naslov "Avtomobil s štirikolesnim pogonom leta 2007": v kategoriji "osebna vozila srednjega razreda" je prvo mesto zasedel Audi A4 quattro, prav tako pa je zmago osvojil tudi Audi A6 quattro v kategoriji "osebna vozila višjega razreda s štirikolesnim pogonom"..

Za Audijem A6 se je uvrstil lanski šampion Audi A8 quattro in tako zagotovil dvojno zmago v kategoriji višjega razreda – kot že leta 2006 sta bila na prvih dveh mestih torej spet dva Audija. Na zmagovalni oder se je uspelo uvrstiti še nekaterim Audijevim vozilom s štirikolesnim pogonom: v kategoriji terenskih vozil višjega razreda je 2. mesto osvojil Audi Q7, enako uvrstitev pa je v kompaktnem razredu zabeležil A3 quattro.Minimalno premoč je moral med športnimi avtomobili priznati novinec Audi R8. Tudi 3. mesto je zasedel avto s štirimi krogi na maski, in sicer Audi TT quattro.Z dvema zmagama in skupno kar sedmimi uvrstitvami med najboljše tri pa je Audi po izboru bralcev postal tudi absolutno najuspešnejša znamka leta 2007. Letos je v 9 kategorijah tekmovalo 112 vozil, pri glasovanju pa je sodelovalo več kot 35.000 bralcev.

Pokale je v okviru Mednarodnega avtomobilskega sejma AMI Leipzig v četrtek, 12. aprila 2007, prevzel Jörg Felske, vodja prodaje za Nemčijo pri AUDI AG.


Porsche Slovenija