Dostavljen zadnji lexus LFA v Evropi

Ponedeljek, 25 Marec 2013

Lexus je danes dostavil zadnji model Lexus LFA namenjen Evropi. Izmed skupno 500 superšportnih lexusov so jih 40 dostavili v Evropo, od tega 4 posebej športne izvedbe LFA Nürburgring Package. S tem so nehali prodajo lexusa LFA, ki so ga izdelovali med 15. decembrom 2010 in 14. decembrom 2012 – po enega na dan.

Ponosni lastnik lexusa LFA s številko 493 je Nicolas Schilling, ljubitelj Japonske, izvoznik francoskih in italijanskih vin v rojstno deželo Lexusa. Schilling je tudi eden prvih, ki je v Švici odprl japonsko gastronomsko restavracijo. Ni pa najbolj nenavaden kupec lexusa, saj iz Evrope izvira tudi edini kupec, ki je hkrati naročil kar tri lexuse LFA, še dva Evropejca pa sta po dobavi prvega naročila še en primerek.

V Evropi se je največ kupcev za lexusa LFA odločilo v Nemčiji, in sicer 15, sledile so Švica (6), Velika Britanija (5), Nizozemska (4) in Francija (3). Najbolj popularna barva za model LFA, v Evropi, je bela (14 vozil), sledi črna (5 vozil) in rdeča (4 vozila). Modro sta izbrala dva kupca, prav tako rumeno.


Aleksander Praper