Lexusove novosti na avtomobilskem salonu v Ženevi 2015

Petek, 13 Februar 2015

Japonska znamka Lexus bo na avtomobilskem salonu v Ženevi, ki poteka od začetka marca 2015, predstavila športno limuzino GS F in atraktiven koncept roadsterja LF-C2. Povrh napovedujejo še presenečenje v obliko novega koncepta.

Letošnji ženevski avtosalon bo gostil evropsko predstavitev najnovejše pridobitve Lexusove športne serije F, novega GS F. GS F, je svetovno premiero že doživel na letošnjem avtosalonu v Detroitu. Lexus GS F je športna limuzina, ki se ponaša s hitrostjo in okretnostjo vrhunskih športnih avtomobilov. Opremljen je z atmosferskim 5-litrskim osemvaljnikom, ki razvije do 470 konjskih moči in do 530 Nm navora. GS F je prvi Lexusov model z novim celovitim Lexusovim varnostnim sistemom +.

Tudi koncept LF-C2, ki je svojo svetovno premiero doživel na avtosalonu v Los Angelesu leta 2014, bo na letošnjem ženevskem avtosalonu dočakal svojo evropsko premiero. Koncept je oblikovalska študija roadsterja 2+2, s katero raziskujejo ključno oblikovalsko tematiko, ki bo zaznamovala drznejše oblikovalske smernice znamke Lexus v prihodnosti. LF-C2 je prestižni koncept Grand Touring, ki ga je navdihnila Lexusova strast do vožnje. Dizajn z odprto streho so navdihnili čistokrvni športni kupeji.

Med Lexusovo tiskovno konferenco bo svojo svetovno premiero doživel še doslej nerazkrit Lexusov koncept.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper