Lexus na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Četrtek, 27 Avgust 2015

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo Lexus prvič v Evropi pokazal četrto generacijo SUV-ja RX. Model RX je z 2,2 milijona prodanih enot najbolje prodajani model v 26-letni zgodovini znamke Lexus. Njegova prodaja obsega 30-odstotni delež med Lexusovimi avtomobili.

Kombinacija ostrih robov in oblin novega lexusa RX predstavlja drzen korak naprej pri oblikovanju tega modela, ki sledi enakim oblikovalskim smernicam kot drugi nedavno predstavljeni modeli iz Lexusove palete vozil. Notranjost modela RX odraža ravnovesje funkcionalnosti in prestiža ter potnikom nudi dosti prostora ter udobja. Novi lexus RX je opremljen s prenovljenimi naprednimi hibridnimi in bencinskimi pogonskimi sklopi. Vgrajene ima sodobne varnostne tehnologije za pomoč vozniku, ki vključujejo inovativni varnostni sistem Lexus Safety System+. Ohranja pa tudi praktično zasnovo in tehnološke rešitve, zaradi katerih je to najboljše Lexusovo športno terensko vozilo doslej.

Evropsko premiero bo v Frankfurtu dočakal tudi novinec v seriji GS - model GS 200t. Opremljen je z uglajenim dvolitrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Novost v seriji GS je tudi prenovljen sprednji del s serijskimi Bi-LED žarometi.

Zadnjo Lexusovo novost predstavljajo oblikovni dodatki, ki poudarijo športen značaj modelov CT in IS. Ti so del novega paketa športne opreme, ki bo od septembra na voljo v Evropi.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper