Začetek proizvodnje atraktivnega Lexusovega SUV-ja NX

Torek, 12 Avgust 2014

Toyota je s slavnostnim obredom v tovarni Miyata naznanila začetek proizvodnje povsem novega Lexusovega modela NX. Tovarna Myata je bila nedavno nagrajena s zlatim priznanjem kakovosti Gold Plant Quality Award, ki ga podeljujejo pri J.D. Power and Associates, tam pa nastajata tudi lexusa CT in RX.

Masamoto Maekawa, podpredsednik družbe Toyota Motor Corporation, je razvoj modela NX opisal z naslednjimi besedami: »Zamisli, ki so pripeljale do nastanka modela NX, se niso porodile samo v razvojni skupini. Ustvarili smo "Skupino NX", ki je upoštevala predloge oddelkov za trženje, načrtovanje prodaje in proizvodnje.«

Novi lexus NX naznanja Lexusov vstop v konkurenčni segment prestižnih vozil SUV srednjega razreda. S svojo vpadljivo in drzno obliko, najnovejšo in inovativno tehnologijo ter živahnimi zmogljivostmi je novi NX namenjen mlajši urbani populaciji, ki da veliko na dizajn.

V prvem celotnem prodajnem letu (2015) pričakujejo, da bo novi model predstavljal kar tretjino skupne Lexusove evropske prodaje. NX bo na voljo v treh motornih različicah: polni hibridni pogon bo na voljo v različici NX 300h, dva bencinska motorja pa bosta na voljo v različici NX 200t in v različici z atmosferskim motorjem NX 200.

V okviru predstavitvene kampanje lexusa NX, poimenovane Striking Angles, je znamka Lexus vzpostavila ustvarjalno sodelovanje z dobitnikom grammyja will.i.amom. in s tem še poudarila željo po privabljanju mlajših kupcev.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper