Lexus na avtomobilskem salonu v Parizu

Torek, 16 September 2014

Lexus bo na salonu v Parizu prvič v Evropi predstavil model NX, novi Lexusov športni terenec srednjega razreda z dvema motornima različicama – bencinsko NX 200t in hibridno NX 300h. Na ogled bosta tudi kupeja RC F in RC 300h.

Na letošnjem pariškem avtosalonu bo na Lexusovem razstavišču glavna zvezda SUV NX, s katerim japonska znamka vstopa v zelo konkurenčen razred srednje velikih športnih terencev. Novi vpadljivo oblikovani model je opremljen z vrhunsko tehnologijo. Novi NX je na voljo z dvema pogonskima agregatoma: z 2,5-litrskim motorjem s polnim hibridnim pogonom v modelu NX 300h in z novim 2,0-litrskim bencinskim motorjem s turbopolnilnikom in novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom v modelu NX 200t. NX bo na voljo s sprednjim in s štirikolesnim pogonom.

Na ogled bosta tudi dva druga bodoča Lexusova modela:

  • Izjemno zmogljivi RC F z novim 5,0-litrskim motorjem, ki razvije 351 kW (477 KM) in 530 Nm navora, s čimer je najzmogljivejši Lexusov športni osemvaljnik doslej. RC F bo ob koncu leta naprodaj po vsej Evropi.
  • Povsem novi RC 300h bo na evropske trge vstopil tekom leta 2015. Dinamično oblikovani kupe je opremljen s polnim hibridnim pogonom, ki razvije do 162 kW (220 KM)

Na razstavnem prostoru si bo mogoče ogledati tudi nekaj aktualnih Lexusovih modelov, kot so CT 200h F sport, IS 300h F sport in nova posebna izdaja modela RX 450h.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper