Družba Škoda Avto je odprla nov izobraževalni center

Četrtek, 02 Avgust 2007

Družba Škoda Auto je odprla povsem nov izobraževalni center, imenovan Na Karmeli. Študentje na visoki šoli Škoda Auto bodo novo akademsko leto začeli v novih prostorih. . Med gosti na uradni otvoritvi novega univerzitetnega središča v Mladi Boleslav so bili predstavniki vlade (premier Miroslav Topolánek, guverner Osrednje Češke Petr Bendl), župan Mlade Boleslav Raduan Nwelati ter seveda predstavniki družbe Škoda Auto – predsednik uprave Detlef Wittig in Martin Jahn, član uprave, pristojen za upravljanje s človeškimi viri.

Izobraževalni center Na Karmeli bo s svojimi reprezentativnimi prostori povečal ugled visoke šole Škoda Auto in odprl nove priložnosti za nadaljnje intenzivno sodelovanje z drugimi tehničnimi univerzami in fakultetami."V centru Na Karmeli se bo lahko izobraževalo 800 študentov, poleg tega pa bodo organizirali tudi različna izobraževanja in izpopolnjevanja za pribl. 3.400 zaposlenih v družbi Škoda Auto. Poleg visoke šole Škoda Auto, ki poudarek daje ekonomiji, bodo v centru delovali nekateri oddelki tehnične univerze Liberec, s katero družba Škoda Auto tesno sodeluje na področju tehničnega razvoja. Novi reprezentativni prostori in obnovljene zgodovinske cerkvene in samostanske stavbe bodo tudi prizorišče različnih družabnih in kulturnih dogodkov,“ je povedal Martin Jahn.

Češka avtomobilska tovarna je v največji izobraževalni center v okviru kakega podjetja vložila skoraj 390 milijonov čeških kron in zagotovila najsodobnejšo opremo za raziskovalne in razvojne laboratorije. Rezultate njihovega dela nameravajo pri Škodi Auto uporabiti pri izdelavi vozil. Študijski programi in izobraževanja za Škodine zaposlene bodo pomagala pridobivati znanja, ki bodo ustrezala Škodinim potrebam.

Za gradnjo centra Na Karmeli je bil izbran biro ADNS architekti, ki je vodstvo družbe prepričal z bogatimi izkušnjami z vključevanjem modernih struktur v zgodovinske dele mesta in rekonstrukcijo zgodovinskih stavb.

 

Porsche Slovenija