Ferrari 599XX evo na dražbi za pomoč žrtvam nedavnih potresov

Nedelja, 03 Junij 2012

Ferrari bo odprl mednarodno spletno dražbo, da bi na ta način zbral sredstva za družine žrtev nedavnih potresov ki so pretresli regijo Emilia-Romagna. V sledečih dneh bo na Ferrari store namenjena posebna sekcija tej pomembni iniciativi. Ferrari bo v dobrodelne namene ponudil številne pomembne in redke predmete, med njimi tudi ferrarija 599XX evo.



Omenjeni ferrari je je ekstremni nehomologirani primerek superšportnika, katerega tržna vrednost je 1,3 milijona evrov! Ta ekstremni ferrari je raziskovalni model divizije GT avtomobilov in vsebuje eksperimentalne tehnologije F1. Ferrari 599 XX evo ima vgrajene tehnične izboljšave, ki jih razvijajo in preizkušajo za sezoni 2012 in 2013.

Poleg izdelkov iz Ferrari Store, kot so Ferrarijeve ure, bodo na dražbi ponudili tudi predmete iz tekmovanj F1 – od V8 motorja, preko čelad pa do dirkaških kombinezonov, ki sta jih podarila Ferrarijeva dirkača Fernando Alonso in Felipe Massa.

Takoj po potresu so Ferrarijeve stranke iz celega sveta spontano kontaktirale upravo v Maranelu in ponudile pomoč ter prispevke. Dobrodelnost Ferrarijevih strank bo italijanski prestižni znamki pomagala zbrati sredstva za pomoč prizadetim v potresu. Dobrodelnost je Ferrari izkazal že v preteklih letih, ko so pomagali pri rekonstrukciji Abruzza po potresu in pri gradnji dveh šol na Japonskem, po lanskem potresu (Ferrari je takrat doniral 80 milijonov jenov).


Aleksander Praper