Ferrari delavcem izplačal bonuse zaradi uspešnosti znamke

Nedelja, 31 Marec 2013

Ferrari ne slovi le kot znamka, ki simbolizira strast, pač pa velja za enega najboljših delodajalcev v Evropi. Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo je to socialno usmerjenost potrdil na avtomobilskem salonu v Ženevi, ko je oznanil, da bodo vsi Ferrarijevi zaposleni prejeli dodatne bonuse, na podlagi rekordno uspešnega poslovanja v zadnjih treh letih.

Te dni, ko je okoli 3000 zaposlenih prejemalo plače, so v kuverti prejeli še lep dodatek. Ferrari je vsakemu dodal še znesek enakovreden mesečni plači za vsako od preteklih treh let. Delavec, ki je torej šele začel kariero pri Ferrariju in ima osnovno plačo 1500 evrov, je prejel 4500 evrov bonusa. K tem bonusu bo Ferrari v prihodnjih mesecih dodal še 4000 evrov konkurenčnostnega bonusa.

Naše podjetje je leto 2012 končalo z rekordnimi rezultati po triletni kontinuirani rasti,“ je v pismu delavcem zapisal Luca de Montezemolo. „Zahvala za to gre izjemnemu delu, ki ste ga opravili. V trenutni zelo težki ekonomski klimi, ki je številnim podjetjem v našem in drugih sektorjih zadala veliko težav, smo po vaši zaslugi lepa izjema. Proizvajamo več avtomobilov kot kadarkoli prej in smo povsod prepoznani kot odlična znamka. Nadaljujmo tako. Zahvaljujem se vsem vam za vse kar ste naredili in še posebej za vse, kar boste naredili.“

Predsednik Montezemolo je na koncu pisma pozval delavce k novem izzivu – prizadevanju za nove rekorde v letih 2013-2015, kar bi prineslo nove bonuse.

Aleksander Praper