Ferrari potrdil upravni odbor in razdelil dividende

Ponedeljek, 28 Marec 2011
Letno srečanje Ferrarijevih delničarjev je potekalo 23. marca pod predsedovanjem Luce di Montezemola. Na sestanku so potrdili letno bilanco 2010, ki je pokazala izvrstne rezultate.



Kot je bilo pred kratkim objavljeno, Ferrari beleži 1.919 milijonov evrov dohodka (+7,9%), med tem ko je dobiček iz prodaje narasel za 26,9% na 302,7 milijone evrov. Izboljšala se je tudi dobičkonosnost prodaje s 15,8%. Neto denarni tok družbe je rekordnih 630,8 milijonov evrov. Ti rezultati so dovolili razdelitev dividend v skupni višini 200 milijonov evrov.

Zaradi odhodov je bilo potrebno imenovati Odbor direktorjev za naslednje 3 letno obdobje: 2011-2013. Odbor sestavljajo naslednji člani: Luca di Montezemolo, Piero Ferrari,Amedeo Felisa, Khaldoon Khalifa Al Mubarak, Alfredo Altavilla, Alessandro Gianni Baldi, Diego della Valle, Christopher Gent, Sergio Marchionne, Paolo Monferino, Lindsay Owen-Jones, Marco Piccinini and Sergio Pininfarina.

Odbor direktorjev se je nemudoma sestal in potrdil Luca di Montezemolo za predsednika, Piero Ferrari je bil potrjen za podpredsednika in Amedeo Felisa za izvršnega direktorja.