Ferrari zbral 1,9 milijona evrov za žrtve potresa v regiji Emilia

Sobota, 02 November 2013

Pred nekoliko več kot letom dni je Ferrari pričel z zbiranjem sredstev za pomoč žrtvam lanskega majskega potresa v severno-italijanski regiji Emilija-Romana, ki je močno povezana s Ferrarijem, saj je v njenem okviru tudi sedež podjetja. Te dni so predali 1,9 milijona evrov sredstev, ki so jih zbrali na dražbi v Marenellu s pomočjo lastnikov in ljubiteljev Ferrarija.

Ferrari bo sredstva preko neprofitne nevladne organizacije ActionAid razdelil neposredno bližnjim članom 67 žrtev potresa (partnerji, otroci, starši). Vsak bo prejel po 28.000 evrov. Za izvedbo te pomoči se je Ferrari še posebej zahvalil tudi združenju odvetnikov Modene, ki so pravne posle opravili brezplačno.

Denar so zbrali v le dveh tednih. Glavna atrakcija dražbe je bil unikatni ferrari 599XX, ki ga je za 1,4 milijona evrov kupil Američan Benjamin Sloss. Drugi večji prispevki so prišli iz Anglije (80.000 € za motor F2008), Malezije (23.000 € za prednji del F60) in drugih držav. Ruski voznik Ferrarija je prispeval kar 100.000 €.

Ob predaji sredstev je Luca di Montezemolo poudaril povezanost Ferrarija z regijo in pomembnost solidarnosti, ki je v tem primeru prišla še posebej do izraza. Solidarnost in skupno delo vseh je tradicija v Italiji in pot do rasti o kateri se že dolgo govori, a malo stori.
 

Aleksander Praper