Ferrarijevo najuspešnejše polletje v zgodovini

Četrtek, 28 Julij 2011
Ferrari je v prvih šestih mesecih letošnjega leta dosegel kar dva rekorda. Kupcem so dostavili rekordno število avtomobilov in dosegli tudi rekordni finančni promet. Ob uspešni prodaji osebnih vozil, je Ferrari svojo prodajo podčrtal še z dirkalnimi modeli – prodanih je bilo kar 176 modelov 458 GT in Challenge.



Ferrarijev upravni odbor, pod vodstvom Luce di Montezemola, je po pregledu polletnih rezultatov zelo zadovoljen s poslovanjem. Promet je v pol leta dosegel 1,080 milijona evrov, oziroma za 19,6 % več kot lani, prodajni mreži pa so dobavili kar 3577 avtomobilov, kar je napram lanskem polletju 11,8-odstotno povečanje. Neto dobiček se je povečal za 23,5 % na 91,8 milijona evrov. Severna Amerika je ostala vodilni Ferrarijev trg, saj so tam v pol leta kupili 939 vozil te znamke (+23,2 %), še krepko večji porast prodaje pa je dosegla Kitajska (+ 116 %) s skupno prodanimi 378 ferrariji. S tem je Kitajska prehitela Nemčijo, kjer so prodali 337 ferrarijev, in je sedaj drugi najbolj pomemben Ferrarijev trg. Zelo velik pozitivni skok je dosegla tudi prodaja drugih Ferrarijevih izdelkov (+45 %) tako v posebnih trgovinah Ferrari Store kot na internetu.



Prav vsi dobavljeni avtomobili so bili individualno prilagojeni željam kupcev, od jeseni dalje pa bo Ferrari uvedel nov prodajni program “Tailor Made”, ki bo strankam omogočal, da ob podpori posebne ekipe naroči povsem lastnemu okusu prilagojeno vozilo.