Gala dogodek za nemško predstavitev ferrarija FF

Nedelja, 19 Junij 2011
Kako zelo pomembna je Nemčija za Ferrarija, je moč sklepati po organizaciji predstavitve novega modela Ferrari FF za nemški trg. Kljub temu, da so Nemci močno zaverovani v svojo avtomobilsko industrijo, pa se čarom ferrarijev očitno ne morejo upirati, saj je Nemčija za to znamko najbolj pomemben evropski trg in drugi največji trg v svetovnem merilu.



16. junija je Ferrari v čast novemu štirikolesno gnanemu štirisedežnemu modelu Ferrari FF priredil gala dogodek na italijanski ambasadi v Berlinu. Uradna predstavitev pred 250 povabljenimi Ferrarijevimi strankami, je potekala v prisotnosti predsednika Ferrarija Luce di Domtezemola, italijanskega ambasadorja v Nemčiji, Michela Valensisea, ter dveh posebnih gostov – zunanjih ministrov Nemčije in Italije, Guida Westerwellea in Franca Frattinija.



Med prireditvijo je Montezemolo v nagovoru izrazil veliko zadovoljstvo, nad presenetljivim uspehom modela Ferrari FF, ki uvaja Ferrarijev inteligentni štirikolesni pogon 4RM in osvaja kupce tudi s praktično zasnovo notranjosti ter prtljažnika. Proizvodnja za to leto in del prihodnjega je namreč že razprodana, pri tem pa je Nemčija po povpraševanju med vodilnimi. Vrhunec večera pa je bila razgrnitev treh ferrarijev FF, ki so na dvorišče ambasade pripeljali v barvah italijanske ambasade – rdeči, beli in zeleni.