Izdelanih že 100.000 audijev A1

Četrtek, 23 Junij 2011
Audi v proizvodnem obratu v Bruslju proizvaja model Audi A1 že približno eno leto. Te dni so izdelali jubilejno vozilo A1, z zaporedno številko 100.000. Ob tej priliki je tovarno v Bruslju obiskal tudi Belgijski kralj Albert II.



Audi je leta 2007, po nakupu te tovarne, vanjo vložil 300 milijonov evrov, saj mu obrat v Bruslju predstavlja enega osrednjih stebrov za nadaljnjo rast. Med samo obnovo proizvodnje je Audi še posebej veliko pozornost posvečal ergonomiji delovnih mest in optimalnim delovnim pogojem. Tako ima tovarna v Bruslju poleg lastne restavracije tudi prostore namenjene zdravstveni negi, kjer lahko delavci brezplačno opravljajo poseben preventivni zdravstveni pregled. Konec januarja je Audi za stalno zaposlil 200 začasnih delavcev in tako število zaposlenih v bruseljski tovarni povečal na 2400.

Ob spremstvu vodstva znamke Audi so belgijskega kralja Alberta II popeljali skozi proizvodnjo, se mu zahvalili za njegov interes in skupaj z Benoîtom Cerexhejem, ministrom področja Bruselj za ekonomijo, zaposlovanje, znanstvene raziskave in poslovanje s tujino, odprli novo “pot” za obiskovalce. Slednji si lahko poslej v dvourni ekskurziji, ki poteka v štirih jezikih, ogledajo proizvodnjo audija A1.