Kadrovske spremembe v vodstvu Skoda Avto

Sreda, 07 Februar 2007

Dr. Harald Ludanek (48), član uprave družbe Škoda Auto, odgovoren za raziskave in razvoj, bo prevzel področje razvoja vozil in izdelavo poskusnih vozil za znamko Volkswagen. Na mestu člana uprave družbe Škoda Auto ga bo nadomestil dr. Eckhard Scholz (43)..

Dr. Harald Ludanek je vodstvo tehničnega razvoja znamke Škoda prevzel 1. marca 2002. Aprila 2005 ga je k sodelovanju povabil oddelek za raziskave in razvoj družbe Škoda Auto in pod njegovim vodstvom je tehnični razvoj doživel pravi razcvet. Povečalo se je število kvalificiranih delavcev, razvojni oddelek pa se je moderniziral in se razširil. K večjim zmogljivostim tehničnega razvoja družbe Škoda Auto bo v bližnji prihodnosti pripomogel tudi nov razvojni center v mestu Mladá Boleslav – temeljni kamen zanj so položili že konec minulega leta. Pod vodstvom dr. Ludanka se je preko številnih skupnih projektov močno okrepilo tudi sodelovanje s češkimi univerzami.

Dr. Eckhard Scholz, sicer inženir, je v koncernu zaposlen že od leta 1991, med drugim pa je bil doslej zadolžen tudi za tehnični razvoj. Nazadnje je bil vodja produktne linije vozil višjega razreda.

 

Porsche Slovenija