Kia avgusta nič kaj dopustniško

Četrtek, 03 September 2009

Kia cee'd si avgusta, kljub vročinam in dopustniškemu vzdušju, ni privoščil počitka. Tako je po najnovejših podatkih o prvič registriranih vozilih v Sloveniji Kia cee'd tudi avgusta najbolje prodajan avtomobil v C -segmentu in vseskozi drži varno razdaljo pred zasledovalcema Renault Meganom in VW Golfom.

Navkljub osem mesecev trajajočem, 22-odstotnem padcu slovenskega avtomobilskega tržišča (v primerjavi z enakim obdobjem lani) je Kia avgusta dvignila svojo prodajo za - glede na razmere na
tržišču – spodbudnih 6% in je še vedno na odličnem 7. mestu med vsemi znamkami v Sloveniji. Kia cee'd s prodanimi 167 vozili v avgustu še naprej stoji na najvišji stopnički razreda C. Kar zadeva celotno tržišče oz. vse modele in vse razrede, je Kiina zvezda na odličnem 3. mestu, saj je cee'd avgusta zaostal le za dvema modeloma - predstavnikoma nižjega razreda – modeloma Renault Clio in Fiat Punto/Grande Punto.

V osmih mesecih letošnjega leta je Kia cee'd našel že 1.996 novih lastnikov, tako da je Kiin »Evropejec« že od februarja najbolje prodajani model v svojem razredu.O stalnosti cee'dove prodaje priča podatek, da se v letošnjih osmih mesecih po prodaji ni spustil nižje od drugega meseca - kar trikrat je končal mesec na 1. mestu, zadnja dva meseca pa v slogu pravih prvakov ni izpustil vodstva, kar je dobra popotnica za prihod novega modela.

Gledano po avtomobilskih znamkah, je Kia avgust zaključila s 216 prodanimi vozili, kar jo je uvrstilo na 7. mesto (tržni delež 5,6%), v letošnjem letu pa je skupno prav tako na 7. mestu med vsemi znamkami (6,1-odstotni tržni delež). V primerjavi z enakim obdobjem lani je Kia zrasla za fantastičnih 43%, kar je daleč največ med vsemi avtomobilskimi znamkami na slovenskem tržišču. In to navkljub 12-odstotnem padcu tržišča (v primerjavi z avgustom 2008) oz. 22-odstotnem padcu tržišča na letni ravni (v primerjavi z obdobjem januar-avgust 2008).

Za izjemen uspeh se ima cee'd zahvaliti predvsem naslednjim adutom: vrhunska kakovost, sodobna oblika, 3 karoserijske različice, brezkompromisna varnost, bogata serijska oprema, varčni in tehnološko napredni motorji, najdaljša garancija in nepremagljiva cena.

Kia cee'd je že februarja postal prvi model katerekoli neevropske avtomobilske znamke, ki se je uspel kdajkoli zavihteti na vrh slovenskega avtomobilskega tržišča! Tako Kiin korporacijski slogan
»The Power to Surprise« (slov. »Moč presenečanja«) resnično pooseblja meteorski vzpon Kiinega prvega evropskega modela in celotne znamke Kia v Sloveniji.

 

KMAG