Kia bo kmalu predstavila novo generacijo modela Sportage

Ponedeljek, 17 Avgust 2015

Čeprav aktualna kia sportage deluje še vedno oblikovno privlačen avtomobil, je korejska znamka Kia Motors za bližajoči se mednarodni avtomobilski salon v Frankfurtu napovedala predstavitev nove generacije. Prvič v zgodovini tega uspešnega SUV-ja bo globalna premiera kie sportage potekala na stari celini.


Oblika nove kie sportage, za katero je najbolj zaslužen Kiin evropski oblikovalski center v Frankfurtu, predstavlja prihodnji obraz Kie. V svoji četrti generaciji novi sportage prinaša bolj drzen videz, ki naj bi izžareval moč in okretnost. Sodeč po skicah zunanjost kompaktnega športnega terenca ustvarja vtis dinamičnega in skladno oblikovanega vozila. Karoserijske poteze so postale mehkejše, kar se še posebej izraža na prednjem delu in bokih.

Notranjost novega modela sportage naj bi predstavljala preprost, moderen in urejen slog, s poudarkom na kakovostnih materialih. Po napovedi njenih snovalcev naj bi notranjost nove kie sportage postala Kiina najbolj prefinjena in najbolj kakovostna potniška kabina doslej.
 

Aleksander Praper