Kia in NBA liga podaljšala partnerstvo

Četrtek, 30 Oktober 2014

Kia in vodstvo košarkarske lige NBA sta podpisala večletno pogodbo o marketinškem partnerstvu, kar je nadaljevanje uspešnega sodelovanja, ki traja od leta 2008. Poleg dosedanje vloge „uradnega avtomobilskega partnerja“ je Kia po nedavni predstavitvi luksuzne limuzine K900 s pogonom na zadnji kolesi obenem postala tudi „uradno luksuzno vozilo NBA lige“.

Kia še naprej ostaja partner številnih NBA dogodkov in priznanj - NBA All-Star tekma, Kia NBA Tip-Off, Kia NBA Performance Awards, Kia NBA All-Star MVP award. Poleg tega bo Kia svoje partnerstvo razširila tudi na žensko WNBA ligo in razvojno ligo NBA D-League.

Kia je pred kratkim objavila, da je eden najboljših košarkarjev na svetu, LeBron James, postal luksuzni ambasador modela Kia K900. V svoji 11-letni NBA karieri je, po podatkih Forbsa, zaslužil več kot 450 milijonov dolarjev. LeBron je znan kot velik zbiratelj luksuznih avtomobilov, med katerimi je to poletje svoje mesto našla tudi Kia K900.

Kia v NBA partnersko sodeluje s kar 14 NBA klubi. Dosedanjim partnerjem (Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Chicago Bulls, Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Miami Heat, New York Knicks, Oklahoma City Thunder, Orlando Magic, Philadelphia 76ers, Phoenix Suns, Portland Trail Blazers in aktualnim prvakom San Antonio Spursom) so nedavno dodali še Cleveland Cavalierse, ki v novo sezono vstopajo s šampionskimi ambicijami in LeBronom Jamesom, ki se je vrnil v svoje mesto in svoj klub.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper