Kia je v Sloveniji leto 2011 zaključila odlično

Četrtek, 05 Januar 2012
Kia se je v Sloveniji od starega leta poslovila na najboljši možni način – z najuspešnejšim mesecem v lanskem letu. Decembra so v Sloveniji na novo registrirali 195 kij, kar je pomenilo 6. mesto med vsemi znamkami, ob tem je tržni delež Kie decembra znašal 5,9% celotnega slovenskega avtomobilskega trga. Gledano preko celega leta je bil Kiin tržni delež  3,9 %, s čemer si je priborila deveto mesto med avtomobilskimi znamkami.



Skupno so pri Kii  v lanskem letu prodali 2.305 vozil (tržni delež 3,9%, skupno 9. mesto), kar je pomenilo natanko 3 vozila več kot v letu 2010. To je obenem tretje najboljše leto za Kio na slovenskem trgu v tem tisočletju.

Decembra se je prodajno najbolje izkazal novi model Rio, ki je prepričal 81 kupcev. Sledil mu je športni terenec Sportage, s 50 prodanimi primerki, na zmagovalne stopničke pa je, s prodanimi 40 vozili, uvrstil še cee'd. Celoletna prodaja je modele razporedila nekoliko drugače – Cee'd je pristal na prvem mestu (975 prodanih vozil), sportage je ohranil drugo  (518 vozil), tretje pa si je priboril enoprostorec Venga (376 vozil). Zelo dobro četrto mesto je zasedel novi rio (241 vozil) in sicer v le slabih štirih mescih prodaje.


Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper