Kia Motors Europe z novim predsednikom

Ponedeljek, 19 Januar 2009

Iz Kie so sporočili, da je novi predsednik Kia Motors Europe (KME), evropske podružnice korporacije Kia Motors, postal Sun-Young Kim, ki bo takoj nastopil ta položaj. Gospod Kim bo prinesel bogate izkušnje z različnih vodstvenih položajev, saj je pred prihodom na to mesto zasedal visoke položaje v Kiinih podružnicah v ZDA, Veliki Britaniji in Belgiji. 

Gospod Kim, letnik 1955, se je na začetku svoje kariere leta 1981 pridružil podjetju Hyundai Engineering & Construction Ltd, nakar je zasedal vodstvene položaje na Hyundaijevem na sedežu v korejskem Seulu. Nato je bil pri Hyundai Motors America in pri korejskem največjem proizvajalcu Hyundai Mobis (podružnica Belgija). Bil je tudi podpredsednik Kiinega oddelka za  mednarodno poslovanje (Seul).

Januarja 2007 je postal podpredsednik Kia Motors UK (Kiina britanska podružnica) in v dveh letih bistveno izboljšal prodajo na tem za Kio tradicionalno pomembnem tržišču.

53-letni Kim je poročen in oče dveh otrok, v prostem času pa strasten golfist.

Njegov predhodnik pri KME, Kwang Ho Nam, se vrača v Korejo v Kia Motors, kjer bo zasedel izvršni položaj v sedežu korporacije.

 

KMAG