Kia Motors podaljšala sponzorstvo odprtega prvenstva Avstralije

Torek, 05 Februar 2008

Korporacija Kia Motors, eden najhitreje rastočih avtomobilskih proizvajalcev, je podaljšala svojo večmilijonsko sponzorstvo pravkar končanega odprtega prvenstva Avstralije (Australian Open) v tenisu, tako da bo Kia ostala glavni sponzor turnirja vse do leta 2013. Pogodba med drugim vključuje še neposredni prenos turnirja na velikih zaslonih na različnih lokacijah na Kitajskem in v Avstraliji. Trije veliki zasloni bodo obiskovalcem enega glavnih šanghajskih trgov, Melbourne Parka ter v neposredni bližini svetovno znane sidnejske operne hiše omogočali ogled teniških dvobojev v živo.

Velik uspeh Kiinega amaterskega turnirja (Kia Amateur Open), na katerem je v letošnji – že peti po vrsti – izvedbi tekmovalo 5.286 igralcev iz 14 držav, bo dobil svoje nadaljevanje v obliki bolj atraktivnega turnirja v osrčju Melbourne Parka. 

Australian Open je bil prvi vrhunski športni dogodek, katerega sponzor je bila Kia Motors. Od leta 2002 je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec poglobil svoje vezi z vrhunskim tenisom še skozi Davisov pokal ter sodelovanje z znamimi obrazi svetovnega tenisa – v preteklosti z Američanom Andrejem Agassijem, sedaj pa že nekaj let s številko 2. svetovne lestvice – mladim Špancem Rafaelom Nadalom. Poleg tega je Kia uradni sponzor FIFA in UEFA, poklicne košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

 

KMAG

.