Kia optima hybrid prejela štiri nagrade Plus X za inovacijo

Torek, 07 Oktober 2014

Neodvisna žirija je modelu KIA Optima Hybrid podelila štiri nagrade "Plus X" za inovacijo – ocenjena je bila kot najboljša v kategorijah visoke kakovosti, enostavnosti uporabe, oblikovanja ter ekologije. Pri izbiri najboljših je žirija lahko računala na podporo uglednega raziskovalnega inštituta "TÜV SÜD Product Service".

Žirija je kot glavne adute hibridne optime navedla moderen vzporedni hibridni sistem, ki omogoča zelo nizke emisije CO2 (le 119 g/km), sodobno in dinamično zunanjost, udobje potniške kabine ter izjemno kakovost in zanesljivost vozila.

Cilj nagrade "Plus X" je prepoznati in predstaviti izjemne, inovativne, visokokakovostne izdelke. Letos se je tekmovanje odvijalo že enajstič, "Plus X" pa je vodilna svetovna nagrada za inovacije na področju tehnoloških, športnih in lifestyle izdelkov. Tekmovalce ocenjujejo v sedmih kategorijah: inovativnost, visoka kakovost, oblika, enostavnost uporabe, funkcionalnost, ergonomija ter ekologija. Prejemnike nagrad izbira mednarodna žirija, ki jo sestavljajo predstavniki strokovanjakov in novinarjev iz 25 različnih dejavnosti. Žirijo podpira ugledni raziskovalni inštitut "TÜV SÜD Product Service".
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper