Kia pokazala prve risbe novega ria

Sreda, 12 Januar 2011
Prve uradne risbe novega modela Kia Rio predstavljajo dinamično in drzno obliko avtomobila, ki bo nedvomno “naslednji velik korak” v Kiini oblikovni revoluciji. Novi kia rio bo evropsko premiero doživel 1. marca na ženevskem avtomobilskem salonu, pri nas in drugod po Evropi pa ga pričakujemo predvidoma avgusta.



Daljši, nižji in širši od predhodnika, novi rio je oblikovan tako, da izraža čustveno  privlačnost in cilja na napredne ter energične stranke. V notranjosti novi Rio ponuja občutek kakovosti, ki je bolj značilen za večje in predvsem dražje modele. Pri Kii, sodeč po prvih risbah, upravičeno pričakujejo, da bo novi Rio postal še bolj priljubljen kot njegov predhodnik, ki je bil sicer 3. najbolje prodajani Kiin model v letu 2010, saj so jih prodali več kot 205.000.



Peter Schreyer, glavni oblikovalec pri Kii je Ria opisal kot ‘športnega in elegantnega’, saj novinec v B segmentu predstavlja obliko, ki začenši pri sprednji kolesih narašča, kar ustvari občutek gibanja tudi pri mirujočem vozilu.