Kia prejela 3 okoljske certifikate TÜV Nord

Četrtek, 18 Avgust 2011
Korporacija Kia Motors je prejela 3 okoljske certifikate, ki jih podeljuje neodvisno združenje za tehnične preglede TÜV Nord. Nizke emisije CO2 in napredni proizvodni procesi novega picanta, ria in optime so glavni dejavniki, ki so vplivali na to, da so vsi trije modeli prejeli certifikat ISO 14040 LCA o življenjskem ciklu izdelka.



LCA tehnični pregledi, ki so jim podvrženi vsi tisti, ki se potegujejo za pridobitev omenjenega certifikata, preverjajo vpliv na okolje tako samega vozila kot tudi celotnega proizvodnega procesa v celotni življenjski dobi vozila in med drugim vključujejo dejavnike kot so izbira materialov, motorni izpusti in delež predelave. Vsi trije modeli se lahko pohvalijo s konkurenčnimi stroški delovanja in vzdrževanja. Okoljsko zlasti izstopa prihajajoči rio, ki se ponaša z najnižjimi emisijami CO2 (v povprečju le 85 g/km) med vsemi aktualnimi modeli v Evropi.

Kiina tovarna v slovaški Žilini je kot “okolju prijazen objekt” leta 2008 prejela ISO 14001 certifikat za okoljsko upravljanje. Tovarna uporablja najnovejše tehnologije in tako zagotavlja najnaprednejše upravljanje s proizvodnjo in odpadnimi materiali z minimalnim vplivom na okolje. Kia sportage, športni terenec, ki ga proizvajajo tako na Slovaškem kot v Južni Koreji, je lansko leto prejel LCA certifikat.