Kia rio – avto leta na Hrvaškem

Torek, 27 December 2011
Kia rio je nedavno osvojila priznanje za hrvaški avto leta, ki ga že 18. leto zapored podeljuje združenje hrvaških avtomobilskih novinarjev. Z 88 osvojenimi točkami je ugnala najbližja konkurenta, drugo uvrščenega volkswagna up! in tretje uvrščenega forda focusa.



Rio si je pot do zmage privozil suvereno, saj je zbral kar 88 točk. Izmed  desetih članov žirije mu jih je osem dalo maksimalno število točk. Drugouvrščeni volkswagen up! je zbral 66 točk, tretjeuvrščeni ford focus pa 63 točk. Rio je tako v le nekaj dneh postal dvojni zmagovalec na Hrvaškem - po mnenju stroke, v izboru HR AUTO 2012, ter po glasovih bralcev Jutarnjega lista in Auto Kluba, v izboru CROAUTO 2012.

Poleg titule HR Auto 2012 je kia rio prejela še posebno priznanje za varnost. V serijski opremi je za varnost zelo dobro poskrbljeno, saj je vgrajenih 6 varnostnih zračnih blazin, ABS z EBD in BAS, ESC (elektronski nadzor stabilnosti vozila), TCS (sistem proti zdrsu pogonskih koles), VSM (sistem za upravljanje stabilnosti vozila), HAC (sistem za pomoč pri speljevanju na klancu) in ESS (opozorilni sistem v primeru močnega zaviranja).

Kia rio je že prepričala stroko tudi na Slovaškem in v Avstraliji, v kar nekaj državah pa se še poteguje za prestižne naslove.