KIA širi svojo dobrodelno dejavnost v Afriki

Sobota, 12 April 2014

Iz korporacije KIA Motors poročajo o širitvi obstoječih globalnih programov korporativne družbene odgovornosti (CSR), ‘Green Light Project’, povod pa je bil velika otvoritev nove Green Light šole v Heleni, v Mozambiku. Slovesnost je, poleg predstavnikov politike in odgovornih s strani znamke KIA, privabila 1.500 obiskovalcev.

Najnovejša pobuda znamke KIA, v okviru projekta Green Light School, je prva v Mozambiku, pred tem pa so dve leti vlagali v Tanzaniji in Malaviju. Korejci bodo prispevali tudi vozila, ki bodo v pomoč pri delovanju šole – šolske avtobuse in reševalna vozila. Prva faza projekta v Mozambiku bo trajala do leta 2018. KIA načrtuje, da bo v naslednjih petih letih projektu skupno namenila kar 14 milijonov dolarjev.

Od nastanka projekta globalne družbene mobilnosti, leta 2012, želi KIA prikrajšani mladini omogočiti večjo dostopnost do zdravstvenih storitev in izobraževanja v nekaterih najbolj revnih predelih sveta. Doslej so v projekt Green light vložili približno 2 milijona dolarjev letno. Po vsej Afriki nameravajo uvesti še dva dodatna projekta. Poleg podpore razvoju izobraževalne infrastrukture, namerava KIA v naslednjih petih letih prispevati še z nakupom šolskih gradiv in medicinskih pripomočkov, zlasti tistih proti malariji. Dodatna podpora lokalnim uslužbencem in prebivalcem bo zagotovila neodvisnost Green Light šole v prihodnje.

Avgusta bodo prostovoljci znamke KIA iz različnih delov sveta obiskali prizorišče prvega Green Light projekta v Tanzaniji in skupaj z lokalnim prebivalstvom sodelovali pri njihovih aktivnostih. KIA namerava v naslednjih 12 mesecih svoj projekt Green light razširiti tudi na Etiopijo.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper