Kia Soul gre v proizvodnjo pod enakim imenom

Ponedeljek, 02 Junij 2008

Iz korporacije Kia Motors so potrdili, da bo njihov najnovejši serijski model obdržal »dušo in ime« konceptnega trojčka SOUL, predstavljenega na marčevskem ženevskem avtomobilskem salonu in predhodnika – koncepta SOUL, ki je debitiral v Detroitu januarja 2006. Kia je že sedaj pokazala prvo uradno fotografijo prihajajočega modela v serijski obliki.

»Odzivi medijev in avtomobilske javnosti na konceptni trojček SOUL so bili zelo pozitivni«, je povedal Hyoung-Keun Lee, podpredsednik in predsednik uprave Kia Motors in dodal:  »... da so pozitivni odzivi in dejstvo, da so koncepti SOUL s svojo zunanjostjo in osebnostjo zelo blizu novemu serijskemu modelu, posledično pripeljali do ohranjanja imena«.

S koncepti SOUL je Kia napovedala, da bodo v prihodnosti ljubitelji vozil Kia svoja vozila lahko prilagajali lastnemu okusu ter izbirali model in obliko, ki najbolj ustreza njihovi osebnosti. O tem priča tudi slogan konceptnega trojčka »Discover your SOUL« (slov.: »Odkrijte svojo dušo«).

Konceptni trojček – SOUL Diva, SOUL Burner in SOUL Searcher je oblikoval Kiin evropski oblikovalski oddelek na čelu s Francozom Gregoryem Guillaumeom ter pod budnih očesom oblikovalskega vodje - legendarnega Petra Schreyerja.

Peter Schreyer je še posebej poudaril ime koncepta: »Ime SOUL natanko predstavlja možnosti, ki jih ta Kiin model ponuja. Z izbiro številnih dodatkov in barv bodo vozniki s svojim vozilom lahko izrazili svojo osebnost (dušo).«

V pričakovanju septembrskega pariškega salona je Gregory Guillaume o svoji stvaritvi povedal: »Glede na to, da Soul ne predstavlja zamenjave nobenega Kiinega obstoječega modela, si lahko privošči tudi nekaj 'uporništva.' Ženevski konceptni trojček predstavlja aperitiv za premiero serijskega modela v Parizu. Vsekakor smo prepričani, da bo Soul obdržal gene vznemirljivega konceptnega trojčka.«

Prvi primerki Soula bodo začeli prihajati s korejskih proizvodnih trakov že avgusta, sprva za domači južnokorejski trg, za Evropo pa novembra.

 

KMAG