Kia sportage na vrhu ameriške lestvice zadovoljstva kupcev

Ponedeljek, 30 Junij 2014

Najnovejša študija svetovno znanega podjetja J.D. Power o začetni kakovosti (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kiina modela Sportage in Cadenza v ZDA ustoličila na vrhu svojega razreda (manjši športni terenci oz. velike limuzine). Poleg tega se je Kia povzpela za 4 mesta v primerjavi z lanskoletni rezultati IQS razvrstitve in je zdaj na 6. mestu v ZDA med vsemi 32 avtomobilskimi znamkami.

Sportage se je uvrstil na 1. mesto v razredu manjših SUV-jev že drugo leto zapored, cadenza pa se je v svojem prvem letu obstoja v ZDA zavihtela na najvišje mesto v prestižni kategoriji velikih limuzin.

John Crowe, podpredsednik servisnih in poprodajnih operacij pri Kia Motors America (KMA) je komentiral: “Sportage in cadenza sta prava primera kako zelo je napredovala Kiina modelna paleta na področju oblikovanja, zmogljivosti, prefinjenosti in vrednosti.

Letno poročilo J.D. Power 2014 Initial Quality Study analizira odzive kar 86.118 strank v ZDA in se nanaša na 239 vozil, ki so razporejeni v 23 razredov. Vozila so ocenjevali glede na vozniške izkušnje, zmogljivosti motorja in menjalnika ter širokega razpona težav povezanih s kakovostjo vozil, ki so jih prijavili njihovi lastniki.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper