Kia Sportage z nagrado AutoPacifica

Sobota, 11 Julij 2009

Iz Kia Motors America (KMA) so sporočili, da je njihov kompaktni športni terenec Sportage po mnenju ameriškega magazina AutoPacific zasedel najvišje mesto v letošnjem ocenjevanju lastnikovega zadovoljstva (»Ideal Vehicle Awards - IVA).

To je Sportageva že druga letošnja nagrada, saj je že prejel nagrado za zadovoljstvo strank (Vehicle Satisfaction Award). Nagrada AutoPacific IVA je kvantitativno ocenjevanje koliko se posamezno vozilo ujema s pričakovanji njihovih lastnikov.

Michael Sprague, podpredsednik marketinškega oddelka pri KMA je ob tej veseli novici dejal: “Ta, že druga AutoPacificova nagrada neposredno odraža zadovoljstvo kupcev Sportaga, ki so zadovoljni s pametnim nakupom vozila z visoko kakovostjo, sodobnim dizajnom, vrhunsko varnostjo in večuporabnostjo."

Sportage pri katerem najbolj izstopajo lastnosti kot so prostornost za vse potnike v kabini, prtljažni prostor, off-road zmogljivosti in relativno skromna poraba goriva, povsem zadovoljuje potrebe kupcev po izjemno ugodni ceni. Sportage ponuja obsežen seznam standardne varnostne in druge opreme: 6 varnostnih zračnih zračnih blazin in zaves, USB priključek in zmogljiv, toda varčen dvolitrski bencinski motor.

Rezultati temeljijo na odzivu več kot 32.000 lastnikov vozil, ki ocenjujejo zanesljivost vozila, pričakovanja in dejansko stanje delovanja vozila. Po devetdesetih dneh uporabe vozila lastnik ocenjuje ali bi kakšno od 15 ključnih lastnosti vozila rad spremenil. ‘Idealno vozilo’ zadovoljuje vsa lastnikova pričakovanja, kar pomeni, da ne bi ničesar oz. čimmanj na njem spreminjal. Sportage je prejel skupno oceno 1.224 od možnih 1.500 točk.

Poleg odlične Sportageve uvrstitve so se izkazali še ostali Kiini modeli: Cerato/Spectra, Magentis/Optima, Sorento in Borrego, ki so vsi med prvimi petimi v svoji kategoriji.


Opomba: Standardna/dodatna oprema temelji na specifikacijah za ZDA in se lahko razlikuje od
države do države.

KMAG