Kia tudi v juliju nadaljuje zmagovalno pot

Petek, 07 Avgust 2009

Kia cee'd - najpopularnejši slovenski družinski avto v letu 2009 nadaljuje svojo z uspehom tlakovano pot. Po najnovejših podatkih o prvič registriranih vozilih v Sloveniji je Kia cee'd tudi julija prepričljivo najbolje prodajan avtomobil v C segmentu in povečuje svojo prednost pred zasledovalcema Renault Meganom in VW Golfom.

Kia cee'd je s prodanimi 277 vozili julija še naprej trdno v sedlu in drži najvišji položaj razreda C. Kar zadeva celotno tržišče oz. vse modele ter vse razrede, je Kiin paradni konj na odličnem 3. mestu, saj je julija zaostal le za dvema modeloma  - predstavnikoma nižjega razreda – modeloma Renault Clio in Fiat Punto/Grande Punto.

V sedmih mesecih letošnjega leta je Kia cee'd našel že 1.831 novih lastnikov, tako da je Kiin »Evropejec« že nekaj časa  najbolje prodajani model v svojem razredu.

Gledano po avtomobilskih znamkah, je Kia julij zaključila s številko 302, kar jo je uvrstilo na 7. mesto (tržni delež 5,9%), v letošnjem letu pa je skupno prav tako na 7. mestu med vsemi znamkami (6,1-odstotni tržni delež).

V primerjavi z enakim obdobjem lani je Kia zrasla za fantastičnih 47%, kar je daleč največ med vsemi, daleč pred vsemi ostalimi avtomobilskimi znamkami na slovenskem tržišču. In to navkljub 21-odstotnem padcu tržišča (v primerjavi z julijem 2008) oz. 24-odstotnem padcu tržišča na letni ravni (v primerjavi z obdobjem januar-julij 2008).

 

KMAG