Kia v Sloveniji še naprej z odlično prodajo

Sreda, 13 Maj 2009

Kia še naprej blesti na slovenskem avtomobilskem tržišču. Po podatkih podjetja Jato Dynamics, ki v Sloveniji opravlja statistiko novo registriranih vozil, je Kia cee'd aprila zopet postal najbolje prodajani avtomobil v svojem razredu. Navkljub strahotnemu 38-odstotnemu padcu slovenskega avtomobilskega tržišča (v primerjavi z enakim obdobjem lani) je Kia aprila dvignila svojo prodajo za  - glede na dane razmere – fantastičnih 68% in se povzpela na odlično 5. mesto vseh prodanih vozil v Sloveniji.

Kia cee'd se je s prodanimi 294 vozili aprila z naskokom zavihtel na sam vrh razreda C. Kar zadeva celotno tržišče oz. vse modele ter vse razrede, je Kiin paradni konj na odličnem 3. mestu, saj je aprila gledal v hrbet le dvema modeloma  - predstavnikoma nižjega razreda – modeloma Renault Clio in Fiat Grande Punto. V štirih mesecih letošnjega leta je kia cee'd našel 1.057 novih lastnikov, tako da je Kiin »Evropejec« najbolje prodajani model v svojem razredu.

Gledano po avtomobilskih znamkah, je Kia april zaključila na 5. mestu s skupno prodanimi 342 vozili (tržni delež 6,9%), v prvih štirih letošnjih mesecih pa je skupno na 7. mestu med vsemi znamkami (6,5-odstotni tržni delež). V primerjavi z enakim obdobjem lani je Kia zrasla za kar 68%, kar je daleč, daleč pred vsemi  ostalimi avtomobilskimi znamkami na slovenskem tržišču. In to navkljub 38-odstotnem padcu tržišča (v primerjavi z aprilom 2008) oz. 25-odstotnem padcu tržišča na letni ravni (v primerjavi z obdobjem januar-april 2008).

Za izjemen uspeh se ima cee'd zahvaliti predvsem naslednjim adutom: vrhunska kakovost, sodobna oblika, 3 karoserijske različice, brezkompromisna varnost, bogata serijska oprema, varčni in tehnološko napredni motorji, najdaljša garancija in nepremagljiva cena.

Kia cee'd je že februarja postal prvi model katerekoli neevropske avtomobilske znamke, ki se je uspel kdajkoli zavihteti na vrh slovenskega avtomobilskega tržišča! Tako Kiin korporacijski slogan »The Power to Surprise« (slov. »Moč presenečanja«) resnično pooseblja meteorski vzpon Kiinega prvega evropskega modela in celotne znamke Kia v Sloveniji.

 

KMAG