Kia v ZDA najbolj napredovala glede zanesljivosti

Sreda, 05 November 2008

Kia Motors se je po letošnjem ameriškem poročilu o zanesljivosti (angl. 2008 Consumer Reports ‘Car Reliability Study’) prvič zavihtela med najboljših deset. S skokom z 12. na 10. mesto v skupnem seštevku, kar je sicer največji napredek kateregakoli proizvajalca v letošnjem poročilu, je Kia Motors upravičila sloves proizvajalca, ki veliko vlaga v izboljšave kakovosti in zanesljivosti svojih vozil.

Kia Optima (v Evropi ga poznamo pod imenom Magentis) je v poročilu ocenjena kot eno ‘Najbolj zanesljivih družinskih vozil.

Letno poročilo temelji na ocenah več kot 1,4 milijona Američanov, ki ocenjujejo zanesljivost, izboljšavo ali kaj drugega pri avtomobilskih proizvajalcih na ameriških tleh. Glede na to, da je poročilo popolnoma neodvisno so rezultati bistvenega pomena za prihodnje nakupe vozil.

Letno »Poročilo o zanesljivosti vozil« izvaja ameriška neprofitna organizacija  »Consumer Reports«. Rezultati se pridobivajo na osnovi povprečja ocen zadnjih treh let, ki jih poda več kot 1,4 milijona bralcev. Potrošniki poročajo o resnejših okvarah pri 17 točkah vozila, ki so se jim zgodile na njihovem vozilu v zadnjih 12 mesecih.

Ob tem spodbudnem rezultatu je Hyoung-Keun Lee, podpredsednik korporacije Kia Motors President, povedal: “Gre za fantastičen rezultat naše avtomobilske znamke, ampak tisto, kar nas najbolj veseli je dejstvo, da so nas tako ocenili naši kupci za katere se tako trudimo. Vsi v Kii si zelo prizadevamo izboljšati kakovost in zanesljivost naših vozil in nas veseli, da se že kažejo rezultati tega trdega dela.”

 

KMAG