Kia vstopa v svet ameriškega moto športa

Sobota, 07 November 2009

“En vroč avto” - slogan Kiinega novega modela Kia Forte Koup (zaenkrat ni predviden za evropsko tržišče) je dobil nov pomen, saj so iz ameriške podružnice korporacije Kia Motors sporočili, da sedaj vstopajo v moto šport. Najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec je združil moči z znanim (in nadvse priznanim) podjetjem Kinetic. Skupaj bodo z dvema primerkoma kupeja Kia Forte tekmovali v seriji GRAND-AM KONI Sports Car Challenge v razredu Street Tuner (ST).

Ob tem je Michael Sprague, podpredsednik marketinškega oddelka Kia Motors America, dejal: “Forte Koup je zadnje poglavje zgodbe o dramatični preobrazbi Kie kot blagovne znamke, tako da je bila odločitev o vstopu v dirkalno areno pravzaprav zelo enostavna,” ter sklenil z oceno, da bo “Forte Koup zaradi atraktivnega kupejevskega dizajna in njegovih izjemnih motornih zmogljivosti Kii nedvomno odprl povsem novo »bazo« avtomobilskih entuziastov. ”

Razred Street Tuner predstavlja dirkalnike narejene na osnovi serijskih modelov in ima med tekmovalnimi vozili - zaradi predpisanih omejitev teže in stopnje predelav izpušnih sistemov - kar precej širok nabor modelov iz ZDA, Azije in Evrope.

Kii in skupini Kinetic se je pridružilo še svetovno priznano podjetje Infinity Audio, katerega vrhunski avdio sistemi so že nekaj časa del dodatne opreme v nekaj Kiinih modelih, in bo v krstni sezoni uradni sponzor dirkalnega vozila z uradnim imenom #10 Infinity Kia Forte Koup.

KMAG