Kia znova odlično - oktobra 5. po prodaji v Sloveniji

Četrtek, 05 November 2009

Kia je, predvsem na krilih cee'da, blestela tudi v oktobru. Najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec se je s prodanimi 265 vozili uvrstil med peterico najboljših. Po najnovejših podatkih o oktobrskih prvič registriranih vozilih v Sloveniji je Kia cee'd še naprej najbolje prodajan avtomobil v C segmentu in vseskozi drži varno razdaljo pred najbližjima zasledovalcema Renault Meganom in VW Golfom.

Kljub deset mesecev trajajočem, 21-odstotnem, padcu slovenskega avtomobilskega tržišča (v primerjavi z enakim obdobjem lani) je Kia oktobra zopet pospešila in dvignila svoj tržni delež (ta na letnem nivoju znaša 6%) in je še vedno na odličnem 7. mestu med vsemi znamkami v Sloveniji.

Kia cee'd s prodanimi 224 vozili v oktobru še naprej stoji na najvišji stopnički razreda C. Kar zadeva celotno tržišče oz. vse modele in vse razrede, je Kiina zvezda na odličnem 3. mestu, saj zaostaja le za dvema modeloma  - sicer predstavnikoma nižjega razreda – modeloma Renault Clio in Fiat Punto/Grande Punto.

V desetih mesecih leta 2009 je Kia cee'd prepričal že 2.416 kupcev, tako da je Kiin najbolj znan »Evropejec« že nekaj časa »best-seller« svojega razreda.


Prenovljeni cee'd – pri nas predstavljen konec septembra, le nekaj dni po frankfurtski premieri - je v tako kratkem času prepričal že več kot 200 strank, kar bo nedvomno še bolj zasidralo njegov položaj na prestolu.

V primerjavi z enakim obdobjem lani je Kia zrasla za fantastičnih 30%, kar je daleč največ med 20 najvišje uvrščenimi  avtomobilskimi znamkami na slovenskem tržišču. In to kljub 21-odstotnem padcu tržišča na letni ravni (v primerjavi z obdobjem januar-oktober 2008).

 

KMAG