Kiin proizvodni rekord v slovaški tovarni

Petek, 09 November 2012

Kia Motors Slovakia je oktobra proizvedla več kot 30.000 vozil, kar je kar 35-odstotno povečanje v primerjavi z lanskim oktobrom. Od decembra 2006, ko se je pričela proizvodnja v Kiini tovarni v slovaški Žilini, je to nov mesečni rekord.

Do konca oktobra so letos proizvedli 253.000 vozil. V začetku novembra so v tovarni, med drugim zahvaljujoč uvedbi tretje izmene in prihoda novega cee’da (5-vratnega in karavanskega), že presegli celoletno lanskoletno proizvodnjo. Predvsem se v zadnjem obdobju povečujejo naročila za novega karavanskega cee’da, ki so ga predstavili konec avgusta. Kiin proizvodni plan za letos je 285.000 vozil, ki ga bodo kot kaže izpolnili v celoti.

V prvih desetih mesecih letošnjega leta so pri Kii na Slovaškem dosegli rekordno rast proizvodnje modelov cee'd (+10%) in Sportage (41%). Obenem so v isti tovarni sestavili še 397.000 motorjev, kar je 29-odstotna rast v primerjavi z lani.

Kia v začetku naslednjega leta začne s proizvodnjo novega pro_cee'da, trenutno pa poteka preizkusna proizvodnja in usposabljanje zaposlenih v Kiinem R&D centru v korejskem Namyangu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper